Kelantan Juara Piala Malaysia 2010
Pasukan the red warriors membuktikan mereka layak di gelar Gergasi Malaysia masa kini apabila menjinakkan Sang Rusa 2-1 pada perlawanan akhir Piala Malaysia 2010.
Kelantan yang Gah dengan reputasi tanpa bolos dalam 6 perlawanan terakhir terpaksa akur apabila negeri sembilan di hadiahkan sepakan penalti apabila khairul fahmi che mat menjatuhkan S. Kunalan dan Shahurain abu samah berjaya menjaringkan gol untuk negeri sembilan.
Tersentak dengan gol itu, kelantan menggandakan asakan namun tidak menghasilkan sebarang gol sehingga tamat separuh masa pertama.Bersambung babak kedua kelantan tidak menunggu lama untuk memburu gol penyamaan apabila sepakan shahrul talaha berjaya di tanduk masuk oleh hairuddin omar pada minit ke 57″.
Pada minit ke 65″ Badhri Radzi atau Piya muncul wira pasukan The Red Warriors apabila menjaringkan gol kemenangan menewaskan penjaga gol negeri sembilan sani anuar kamsani.
Dengan kemenangan ini, Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat mengumumkan cuti peristiwa untuk negeri kelantan pada 31 OKTOBER 2010.Gol kemenangan Kelantan