Tuesday, October 4, 2011

Najwa Latif Buang Ayah


 

Belum pun setahun menempa nama dalam arena muzik tempatan, Najwa Latif dihambat kontroversi apabila gadis berusia 16 tahun ini dikatakan sudah tidak berhubung dengan ayah kandungnya sejak beberapa bulan yang lalu.

Bukan itu sahaja, malah penyanyi Cinta Muka Buku ini, dikatakan telah membuang ayah kandungannya dalam kehidupannya. Perkara ini berlaku berikutan satu krisis keluarga yang berlaku dan Najwa tidak dapat menerima tindakan ayahnya ketika itu.

Krisis ini dikatakan berpunca daripada teguran ayah Najwa terhadap dia dan kakaknya, Syafiqa yang bertindak sebagai pengurusnya. Zass mendapatkan ayah Najwa, Abdul Latif Ismail bagi mendapatkan kepastian mengenai perkara itu.

Namun, Abdul Latif seorang guru di Kota tinggi, Johor, ini tidak mahu memberikan sebarang komen berhubung perkara berkenaan, tetapi berharap dapat bertemu anak-anaknya sebelum berangkat ke Tanah Suci pada awal Oktober ini.

"Saya tidak mahu cakap apa-apa. Saya bimbang, masyarakat akan berfikir bukan-bukan mengenai keluarga saya dan anak-anak saya. Lagi pula Najwa sedang membina namanya. Apa yang berlaku, saya reda, mungkin ini sudah ditetapkan kepada saya.

"Cuma saya harap sangat dapat bertemu anak-anak saya sebelum ke sana. Saya tidak tahu apa nasib kita nanti. Adakah sihat, sakit atau menemui ajal di sana.

"Saya berdoa dapat berjumpa dengan anak-anak saya, itu sahaja," katanya yang tidak mahu berbicara mengenai masalah yang melanda keluarganya itu.

Najwa ketika ditemui berkata, isu itu terlalu peribadi kerana melibatkan keluarga dan enggan mengulas lanjut.

"Saya minta maaf, ini terlalu peribadi untuk diceritakan. Saya lebih selesa menutup mulut dan tidak mahu memberi sebarang komen. Jika ada pihak yang mahu bercakap, itu terpulang."Tetapi saya lebih selesa berdiam diri dan memberi fokus kepada pelajaran dan kerjaya saya yang baru bermula. Saya tidak mahu campurkan kisah keluarga, pelajaran dan kerjaya," katanya.

Mengakui ibu bapanya sudah empat tahun berpisah, Najwa berharap cerita ini dapat dihentikan dan tidak mengundang apa-apa spekulasi lagi.

Ditanya adakah permintaan ayahnya untuk bertemunya serta adik beradiknya akan terlaksana, Najwa hanya terdiam.

"Seperti yang saya jelaskan, perkara ini terlalu peribadi. Sukar untuk saya katakan ya atau tidak. Cuma apa yang boleh saya katakan, buat masa ini, hati kami masih belum bersedia," katanya yang ditemani kakaknya Syafiqa.

Sementara itu, wakil syarikat rakamannya NAR Records Azahari yang turut menemani Najwa dengan 'selamba' mencelah perbualan dan mahu cerita ini tidak dikeluarkan. Ditanya mengenai sejauh mana syarikat rakaman mengetahui hal ini, jawabnya:

"Kami memang tahu mengenai masalah keluarganya tapi kami tidak mahu masuk campur dengan masalah mereka dan biar mereka urus sendiri," katanya dengan nada agak keras.

Najwa juga menerima anugerah Bakat Anak Muda Selangor baru-baru ini akan muncul dengan single keduanya Carta Hati.

14 comments:

khairul said... [Reply to comment]

apa nk jadi ni

Ungu Violet said... [Reply to comment]

erkkkk....pandai2lahh..

Pacifista said... [Reply to comment]

baru je nak bertapak.ada je yang tak kena.alahai...

Cik Jannah said... [Reply to comment]

mcm2,

personality test said... [Reply to comment]

Her melodious voice can enchant everyone.Her smile is her sex appeal.

hana ahmad said... [Reply to comment]

pernah baca benda ni dalam Sinar Harian. huehuehue

conference venue said... [Reply to comment]

I searched a few places online, but I can't find the translation into English or even the Arabic lyrics. I just heard the song for the first time today, and I'd like to know what Najwa Karam is singing.

ekmi said... [Reply to comment]

kesian Najwa, baru nak meningkat naik dah ada isu

apaajanews said... [Reply to comment]

apapun mereka tetap ibu bapa, semoga najwa dapat menjalinkan hubungan baik dengan bapanya...amin

afzalsukasuki said... [Reply to comment]

ai muda2 lagi dah pandai cari publisiti..teruskanlah ngn perangai 'baik' tu

neesajun said... [Reply to comment]

saya rasa dia bukan sengaja nak cari publisiti...siapa pun xleh lari dr masalah..it happens dia ni public figure..org mesti la nak soksek2 jugak....kesian...harap dia tabah!

suarapeople said... [Reply to comment]

@Ungu Violet, tu la kan

suarapeople said... [Reply to comment]

@hana ahmad, owh yea

suarapeople said... [Reply to comment]

@ekmi, biasa lah artis kan

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails