Thursday, July 25, 2013

Farah Nafi Curi Duit, Tak Pulang Baju

Farah


Farah Nafi Curi Duit, Tak Pulang Baju


Bermula dari soksek-soksek di laman gosip Cari, tersebar kisah tentang pengacara bertudung yang dikatakan mempunyai habit suka mencuri. Kononnya, perkara ini sudah lama menjadi bualan dalam kalangan kakitangan Media Prima.

Maka khabarnya, satu insiden untuk memerangkap pengacara ini pun dibuat. Sejumlah wang dengan nombor siri yang sudah dicatat dimasukkan ke dalam poket baju dan kemudian masing-masing tunggu dan lihat jika wang itu lesap.

Dipendekkan cerita, perkara yang diharapkan pemilik rancangan pun berjaya. Selepas itu, tersebarlah nama bekas peserta AF yang juga pengacara Rasa Halal Antarabangsa, Farahdiana Anuar sebagai pengacara bertudung tetapi panjang tangan yang dimaksudkan. Sudah tentu, perkara ini mencemarkan nama baik Farah apatah lagi di bulan Ramadan seperti ini.

Justeru bagi membersihkan namanya, Farah mengeluarkan kenyataan kepada sebuah akhbar. Katanya:

“Tuduhan itu tidak berasas sama sekali. Ceritanya macam ini, setelah selesai mengacara, saya ke bilik persalinan untuk menukar baju dan di situ terdapat banyak baju.

Ketika saya nak pakai tudung, saya ternampak duit yang sudah terkeluar dari satu poket baju. Saya tak tahu mengapa saya terlalu baik hati untuk mengambil dan berniat untuk memulangkan semula duit tersebut kepada pihak yang sepatutnya.

Kebetulan, ayah saya merupakan bekas pengawal keselamatan di TV3. Jadi, saya fikir untuk menyerahkan duit tersebut kepada ayah saya. Ini kerana ayah saya kenal dengan ramai pengawal di situ dan tahu ke mana duit itu sepatutnya dibawa.”

Tambah malang kata Farah, dia hampir pengsan apabila dituduh mencuri ketikaitu tetapi tidak dapat menghubungi bapa dan suaminya kerana telefon bimbit kehabisan bateri.

Mengulas dakwaan dia turut bermasalah memulangkan baju sponsor, ibu kepada seorang cahaya mata perempuan ini turut menafikan perkara itu.

Katanya, jika dia berperangai sedemikian sudah tentu kariernya mengalami masalah sejak dulu lagi.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails