Sunday, September 25, 2011

Menantu Ke Hantu ?

Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

3 comments:

apaajanews said... [Reply to comment]

adoss...lawaknye

suarakomputer dot com said... [Reply to comment]

haha....lawaknya....

24 hour printing London said... [Reply to comment]

A TUHAN: MENANTU TERTEKAN SERUMAH DENGAN MENTUA CEREWET
Konflik menantu mentuamemang tidak akan pernahhabis. Ada menantu yang makan hati bila mentua terlalu mengambil tahu malah ada juga mentua yang tidak puas hatimelihat menantu yang tidakcekap mengurus anaknya. Tapi minggu ini kita berkongsikisah seorang menantu yang sudah tidak tahan dengan sikapmentuanya. Dapatkan majalah MW minggu ini!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails