Thursday, June 27, 2013

Mahu Jumpa Ibu Untuk Hapuskan Sengketa

Siti Fazurina


Mahu Jumpa Ibu Untuk Hapuskan Sengketa


KUALA LUMPUR – Pelakon Siti Fazurina nekad untuk berjumpa ibunya, Zubaidah Abu Bakar, 61, pada bulan Ramadan ini untuk meminta maaf bagi menjernihkan kembali hubungan keluarga yang keruh kerana kontroversi perkahwinannya.

Fazurina atau nama sebenarnya Siti Fazurina Mohd Famir, 31, mengakui sebagai anak, dia perlu beralah dan berharap agar perkahwinannya bersama Hykal Zulkifli, 32, pada Mac lalu direstui keluarga.

“Sebelum ini saya banyak kali juga hantar mesej dan bertanya khabar kepada ibu tapi tiada balasan, Insya-Allah saya nekad awal Ramadan ini saya akan balik rumah ibu.

“Buat pertama kali biarlah saya seorang sahaja yang jumpa dahulu, kemudian barulah Hykal.” katanya ketika ditemui pada majlis pertunjukan fesyen sempena Festival Fesyen Islam (IFF) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, Selasa.

Jelasnya, biar apa juga yang berlaku, dia tetap yakin ibunya dapat menerima lelaki yang dikahwini itu sebagai suaminya.

“Di sini tiada siapa betul atau salah tapi pada saya apa juga yang berlaku di antara anak dan ibu, kita perlu tahu syurga itu di bawah tapak kakinya.

“Saya juga tidak mampu menolak jodoh, walau pun ibu menolak beberapa pinangan sebelum ini, tapi Hykal adalah jodoh yang telah ditetapkan buat saya,” ujarnya.

Tambah Fazurina, lebih menggembirakan apabila dia dan suami akan berpindah dari Pulau Pinang dan akan menetap di Sungai Petani, Kedah berdekatan dengan kampung halamannya.

“Alhamdulillah, semuanya seperti sudah diaturkan Allah agar kami dapat tinggal berdekatan. Suami saya akan ditukarkan bekerja ke Sungai Petani dan kami akan berpindah berhampiran dengan rumah ibu dalam masa terdekat ini.

“Namun buat masa ini saya masih tinggal di Pulau Pinang bersama keluarga mertua,” katanya.

Dalam pada itu, Fazurina yang kini aktif menjadi pengacara di program Soal Wanita untuk TV Al-Hijrah berkata, ia merupakan salah satu impian ibunya untuk melihat dia menjadi seorang pengacara.

“Saya baru sebulan mengendalikan program tersebut, ketika dapat tawaran itu saya terus beritahu ibu kerana dia suka kalau saya jadi pengacara.

“Dia mahu saya jadi macam Norjuma dan pengacara-pengacara lain, walaupun dia tidak membalas mesej yang saya kirim tapi saya tahu dia gembira,” ujarnya. - mStar Online

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails